Selecteer een pagina

Anne Merkx

 

Over mij

Mijn naam is Anne en ik werk met veel plezier als freelance tekstschrijver. Na mijn opleiding kunstgeschiedenis deed ik werkervaring op in het communicatie vak. Ik werkte onder andere in de culturele sector en voor de overheid. Hier verzorgde ik diverse publicaties. Van webteksten en brochures tot beleidsstukken en persberichten. 

Freelancen vanuit Spanje

In 2020 besloot ik om een langgekoesterde droom achterna te gaan. Ik woon sindsdien een groot deel van het jaar in Spanje. Hier bouw ik samen met mijn man aan een leven op het platteland van Andalusië. We hebben een groot stuk land met veel olijven, citroenen en amandelen en zijn bezig met dappere pogingen om zoveel mogelijk van ons eigen eten te verbouwen. Met mijn verhuizing naar Spanje, kon ik ook een andere droom gaan waarmaken. Namelijk die van locatie-onafhankelijk ondernemer. Ik vind het geweldig om zzp’er te zijn en vind het heerlijk dat ik met mijn werk zoveel andere ondernemers kan ondersteunen.

Volledig online, maar toch dichtbij

Ik heb sinds 2020 al veel Nederlandse klanten mogen helpen met webteksten, blogs, nieuwsbrieven en persberichten. Omdat ik voor het grootste deel van het jaar in Spanje woon, doe ik dit volledig online. Dankzij het internet en mijn fantastische zonnepaneel, is het werken op lange afstand nooit een probleem.  Omdat er geen tijdsverschil is met Nederland, gaat (video)bellen en mailen hartstikke gemakkelijk. Ook ben ik gewoon ingeschreven bij de KvK en heb ik een Nederlands telefoonnummer.

Ben jij op zoek naar een tekstschrijver en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik drink graag een virtuele kop koffie met je!

Mijn opdrachtgevers

Het leukste aan mijn werk, vind ik dat ik met zoveel verschillende onderwerpen te maken krijg. Goede teksten zijn voor iedere branche belangrijk en dat is terug te zien in mijn portfolio. Klusbedrijven, schoenmerken, ontwerpers, kunstenaars, coaches, mediators en non-profit organisaties behoren allemaal tot mijn klantenkring. Het is ontzettend leuk om voor zo’n diverse groep mensen te werken.

 

Benieuwd naar mijn Spaanse avonturen?

Als je het leuk vindt om meer te weten over mijn leven in Spanje (wat overigens écht niet zo rooskleurig is als je zou verwachten), dan kan je een kijkje nemen op mijn andere website. Daar schrijf ik uitgebreid over mijn ervaringen.